2009-01-31
 12:52:44

Fredag kväll = funderingar

Den sista tiden har nästan varje fredagkväll inneburit funderingar, över kärleken, karriären och allt annat som snurrat i huvvet. Har det gjort mig mindre förvirrad på något sätt? Nej, verkligen inte. Kanske mer till och med.
Jag har ju såklart skrattat och gråtit åt allt. Jag har sovit bort det. Men jag tror nog inte att nåt funkar egentligen.
Kanske har jag nån slags åldersnoja eller nåt... känns liiite jobbigt ändå att fylla 26 i vår... bläh på det!
2009-01-28
 14:35:03

Svårt å välja!



Kan inte bestämma mig hur jag ska göra. Är grymt sugen på att gå på Dia psalma när dom spelar på Brew House 27/2 men nu när jag kikade in på deras hemsida så ser jag att dom ska va med på Rockweekend tour, tillsammans med Mustasch och Dead by April bl a. Men det finns ännu inget datum klart varken i Göteborg eller Karlstad. Så frågan är... ska man ha is i magen å hoppas på att dom kommer hit eller ska man ta chansen att se dom när man kan?
Svårt det här...

För det är ju kanske inte så troligt att jag tar mig upp till Kilafors på den riktiga festivalen heller... hmm... långt till Kilafors Herrgård i Kilafors som ligger i Bollnäs kommun som ligger i landskapet Hälsingland som ligger i Gävleborgs län som ligger i Sverige :P

Hjälp?
2009-01-28
 11:34:58

Jag är inte dum, jag kan räkna!



Javisst, igår va jag på min första mattelektion på Lernia. Gott att komma igång tänkte jag. Men samtidigt så ekade ju tanken i huvvet: Jag är kass på matte!
Ingen bra grej när man ska klara Matte B på distans. Men ju längre lektionen gick desto smartare kände jag mig. Inte nog med att jag redan hade gjort det vi gick igenom, jag fattade på första försöket. Medan fler av dom andra va lite sämre på det. Kanske låter hårt, men andras tröghet gör ju såklart att man känner sig smartare. Och om det är det som krävs för att jag ska bli bra, då får det fan va så! Jag kan stå för det.
Jag är ju såklart inte den smartaste när det gäller alla ämnen så det finns säkert folk som tänker likadant om mig!
Nu ska jag iaf köra järnet och förhoppningsvis så fixar jag det denna gången. Håller tummarna för det och att jag pallar att läsa in Matte C sen också :P Huga!
2009-01-27
 13:32:51

Som ni ser...

Så håller jag på å pillar lite med designen på bloggen. Det går långsamt framåt.... haha, måste bara lära mig både photoshop å lite html först :D
2009-01-26
 00:30:25

Blekt håret :)

Före:



Efter:

2009-01-26
 00:28:26

Här ska det shoppas :)

Var på Gina Tricot i veckan, hemskt när man inte hade pengar och blev så shoppingsugen. Fick iaf köpt en skitsnygg blå tunika så länge.
Men snart ska dessa inhandlas:





Kommer bli skitsnyggt med mina Keds till :)

Denna va det jag köpte i veckan... Lite kass kvalitet på kortet men det får ni stå ut med! Jag blev nöjd över köpet iaf.

2009-01-23
 08:05:10

Detta spelas just nu...

...i min mp3 spelare:

Heart - Baracuda
Pat Benetar - Hit me with your best shot
Hel - Häxjakt
Dia Psalma - Tro rätt tro fel
Takida - Handlake Village
Volbeat  - Radio girl
The Sounds - Painted by numbers
Johnny Cash - Hurt
Imperiet - Vad tror du hon vill ha
Evanescence - Lithium

+ nåra till, men dessa är favvosarna just nu =)

2009-01-22
 15:46:58

Träningsnarkoman here I come =)

JO jag behöver ha den inställningen igen. För idag har det kännts jävligt jobbigt att ha träningsvärk. Inte sådär skönt som jag brukar tycka. Antaligen är det för att jag är rätt så otränad efter allt stillasittande under jul å nyår plus lite till. Så idag har axlarna och magen ständigt gjort sig påminda. Till o me kännts lite i benen. Men det gillar jag ju iofs =)

Körde ju på med ett Core pass igår, ny instruktör och ny inriktning på passet. Mer tempo och mer traditionella övningar. Gjorde tillome kissande hunden, haha :P Lite ovant var det förstås. Man hade ju vant sig vid Jims funktionella core-pass som var jävligt roliga =)

Sen körde jag ett löp pass på 15 min som förut, men la på 5 min gång i rask takt för jag kände mig sugen. Sen efter det gick jag till affären och hem. Så förbränningen måste varit på topp =)

Mer sånt här får det bli. Minst :
1 Bodypump pass i veckan
1 Core pass i veckan
3 löppass + knärehab i veckan

Alltså två vilodagar, huga ;)
2009-01-22
 15:02:13

Drömlägenheten

Skulle kunna se ut som den här:







Helt underbart med det fina träet och tegelväggen i köket. Man blir ju sjukt sugen på att slå till å köpa en ritkigt fin lägenhet. Eller kanske köpa en och fixa till den så som man vill ha den.

Men vad behövs för det.... jo SJUKT MYCKET HÖGRE LÖN!
2009-01-20
 23:15:03

Blondare, smartare och snart mer vältränad!

Jepp, har blekt håret igen. Tröttnade totalt på att vänta på att blekningen skulle växa bort. Å sen så fördärvade jag ju håret med att tona det... utväxten blev ju snygg men resten av håret så helt galet styggt ut. Ville ju knappt visa mig ute. Så nu med nyblekt hår känner jag mig som mig själv igen :P Utväxandet får jag ta till sommaren!

Smartare blir man ju hela tiden, å idag har jag öppnat matteboken för första gången. Matte B here I come =) Det såg ju faktiskt lättare ut än vad jag mindes. Kanske inte lika svårt längre? =)

Mer vältränad jobbar jag på! Imorrn MÅSTE jag verkligen gå å träna... har ju Vårruset och Blodomloppet att se fram emot. Och träna inför. För jag måste förbättra mitt resultat från förra året =)

Så massor å göra framöver.... igen =) Jag gillert.

Over and out!
2009-01-19
 10:21:14

Kom änglar...

Den vackraste stunden i livet var den när du kom
och allt var förbjudet
och allt som vi gjorde den stunden vill jag göra om
för det ekar i huvet'
och det blod som jag trodde var stilla det fick du att rinna,
den uppgivna röst som jag nyttjat så illa fick du att försvinna

O jag somnade den natten i tron på att allt var en del
i en kärlekshistoria
men det visa' sig dagen därpå att jag hade gjort fel
när jag gav dig en gloria
Och den stund som jag kände som nära var blott alvedon
och dom himmelska ben som jag ville förtära dom gick
där ifrån

Kom änglar, kom älvor det börjar bli kallt
graderna sjunker så fort överallt och det hjärta som skulle
bli ditt på nåt vis det fryser nu sakta till is

Och du somna' den natten så vaken och drömde om allt
som vi kunnat göra
O om någon som vill ge dig värme när allting känns kallt,
o om nån att beröra
Och jag kunde ha gjort vad som helst för att höra den tanken
men själv låg jag tyst i min säng och så frälst av den farliga branten -
jag liksom föll över kanten

Så kom änglar, kom älvor det börjar bli kallt
graderna sjunker så fort överallt och det hjärta som skulle
bli ditt på nåt vis det fryser nu sakta till is

Och den jävligaste stunden i livet var den när du gick
och allt var förlorat
O där satt jag med mina grön-bruna ögon och såg med blåögd blick
allt jag hade förstorat

För så kom änglar och ta mig till henne och ge mig en chans
för jag tror att snart brinner ett hjärta för henne någon annan stans

Kom änglar, kom älvor det börjar bli kallt
graderna sjunker så fort överallt och det hjärta som skulle
bli ditt på nåt vis det fryser nu sakta till is

Kom änglar, kom älvor det börjar bli kallt
graderna sjunker så fort överallt och det hjärta som skulle
bli ditt på nåt vis det fryser nu sakta till is

Kom änglar, kom älvor det börjar bli kallt
här sitter jag och baddar såren med salt
det går åt helvete med allt
2009-01-17
 16:19:04

Blondinbella och vikt!




Nu har stackars lilla Blondinbella uttalat sig igen. Hon har gråtit i TV eftersom Katrin Zytomierska och Carolina Gynning har sagt emot henne. Herregud. Hon påstår att hon inte fattar vad dom menar med att alla vill va smala. Är hon helt dum i huvudet?
Alla vill väl va snygga, smala, vältränade, ha större bröst, mindre näsa, mindre bilringar, vitare tänder osv nån gång i livet? Jag vägrar gå med på att det finns folk som alltid har tyckt om sitt utseende och aldrig velat ändra det. För jag själv är rätt nöjd men inte varje sekund varje dag. Det går bara inte! Jag är verkligen inte nöjd när jag upptäcker en stor röd finne på näsan....

Å Blondinbella då som går och fixar både tänder, hud och resten av kroppen var och varannan dag. Som lägger upp massor med kort på sig själv... Är inte det för att få bekräftelse från läsarna? På att hon ÄR snygg... Så hyckleri!
NEJ. Bort med Blondinbella. Kan inte nån bara hacka hennes blogg, kan ju inte va allt för svårt... å det skulle dessutom bli jävligt kul!

Tacka vet jag folk som Katrin och Gynning som iaf säger sanning rakt och enkelt. Det som alla tänker men ingen vågar säga!
2009-01-16
 14:02:33

Bara att bryta ihop



Och komma igen =)

Igår va en riktigt schysst dag. Jobbet va väl som vanligt. Men jag slutade tidigt och slog en signal till J å hörd mig för om fika. Han hängde på. Vi satt på tantcaféet och var artiga för å va vi =) Men trevligt värre.

Sen mötte jag upp S å vi styrde mot PC, mot billig öl och skvaller. Å det blev nice. Även fast vi blev helt omringade av tjejer och killar som såg ut att inte va en dag över 15. HEhe. Men vi hade så onda ögon så ingen våga fråga om det fick ta dom stolarna vi lagt jackorna på :P
Men det slank ner goa nachos och en hel del öl. Sen när vi skulle hem så lyckades S iaf skutta på en vagn med en gång. Jag gick bort till centralen, får veta att jag måste åka 17bussen, å får vänta i 13 min. Brr säger jag bara, låren kändes som dom skulle bli blå vilken sekund som helst!

Sen kommer min gamla granne fram till mig där på hållplatsen. Han som jag ändå bara sagt hej till när jag sett han lite var stans. Så börjar han snacka, frågar vart jag bor nu osv. Å så frågar han: Känner du han som flyttade in efter dig? Å jag svarar nej nej, det var nån som soc fixade in.
Då säger han: Nej bara undra, för det luktar så äckligt därifrån, som om nån inte slängt sopor på länge. Och man ser honom aldrig.

Blääh, tänkte jag bara då.... det blev precis som jag trodde.. kunde dom inte bara ha hyrt ut den till en student eller nån som vill flytta hemifrån?!?
2009-01-15
 07:44:04

Frukost!

Vaknade i soffan imorse. Hade visst somnat där efter eller mitt i One tree hill avsnittet. Sov ändå rätt gott så det va väl ingen fara! Kändes lite bättre idag, men ändå rätt tungt. Svårt att få ordning på tankarna. Håret ser iaf liiiiite bättre ut.

Nu sitter jag själv på jobbet och äter min goda frukost, vaniljbulle och Vitamin Everyday med smak av grönt äpple. Detta är ju mina nya favvosar. Slinker ner minst en i veckan. Mums =) Så gott att det finns nåt att dricka som inte är kolsyrat och sen är det ju inte fy skam att den är fylld med vitaminer!

2009-01-14
 19:18:24

Sköljer bort...

Ja, jag tar en dusch nu och försöker skölja bort allt dåligt. Allt som gör ont och som man blir ledsen av... Återstår att se hur det går.

Har fortfarande inte duschat... men jag mår lite bättre. Jag har slutat hulka och skaka iaf. Sitter å tittar på Winnerbäck på ettan, riktigt bra och distraherande. Men på köpet har jag fått en taskig huvudvärk...

Kom just på att jag saknar Jocke, Sofie å mamma. Skulle va skönt om man var i Karlstad nu. Känns som att stödet är större där på nåt sätt. Eller så är det bara att jag har lättare att känna lugn i den staden. I vilket fall så är det svårt att hitta två så bra vänner som dom ovanstående och det kan ju få vem som helst att längta hem.

Så vi kanske ses snart... om längtan tar över så har jag snart bokat biljett!
2009-01-14
 16:46:30

Piss

Ja den här dagen har varit piss på många sätt. Vaknade för tidigt imorse. Gick upp senare och insåg att håret va lika kass som igår efter toningen, det hjälpte inte med silvershampo. Nu vette fan vad man ska göra.... suck.

Sen behöva åka till jobbet å sitta där... det kändes bara som ett hårt slag i magen. Så på bra humör har man ju inte varit direkt!

Hoppas på att man fått svar på mailen när man kommer hem...

14 min kvar nu tills man springer ut härifrån. Rädda mig någon?
2009-01-12
 13:53:18

På jakt!

Jaaaa, jag är på jakt efter en snygg kjol. En såndär veckad i grått enfärgat eller grårutigt. Kort, i skolflickemodell. Lite Gossip girl sådär. Vart hittar man en sån?

Har letat runt hela stan men hittar inget. Har kollar i forum och på nätet också men går helt bet... Hjälp?!?

Släng in en massa länkar nu så blir både jag och fler glada :)
2009-01-12
 11:28:28

Tålamod lönar sig alltid

Japp, det finns inte så mycket mer att säga =)
2009-01-11
 21:15:40

Tålamod

Tålamod är något jag måste lära mig. Mitt är inte långt och det börjar bli jobbigt! Man kan ju inte bara anta att andra ska va likadana som en själv. Ja menar, världen funkar faktiskt inte så. Jag försöker hela tiden banka in detta i huvudet. Men det går dåligt... Jag sitter ändå å väntar och undrar. Det är så mycket känslor inblandat.... Vilket gör allt såå mycket jobbigare!

Men så får man svar och då har man redan glömt bort det jobbiga. Så egentligen va det helt onödigt. Jag måste lära mig, jag måste förstå... Men jag tänker aldrig mer sluta känna. Det va det dummaste jag kommit på!
2009-01-07
 23:52:17

Jag har fegat ur...

Ja, jag satt å läste gamla inlägg från början av 2008 och jag inser att jag har börjat fega ur vad gäller att skriva blogginlägg. Innan skrev jag ju väldigt mer känslosamt och nu känns det mest som det har blivit känslokalla prylinlägg. Nej usch, det är ju verkligen inte jag egentligen!

Fram för känslorna och svagheten! Fast just nu måste jag säga att jag är hemskt delad. Å ena sidan mår jag bättre än nånsin, känner mig glad, galen och bubblande.
Å andra sidan känner jag mig grymt bitter, arg och trött... tänk att ett ställe kan gå en så på nerverna.

Nu är det alldeles för sent för att komma med några vettiga argument osv... så jag postar inlägget som det är :) Natti!
2009-01-07
 14:39:30

PS

Jaaaa, jag har luskat lite i Photoshop men fattar fortfarande ingenting. Tur jag hitta den där web-kursen. Ska bli kul å lära sig lite mera men kanske ska skippa att ta det halv två om nätterna i framtiden.
Har iaf knåpat ihop det rosa kortet på mig som ligger i bakgrunden, tyckte det blev rätt fräckt. Men jag är så klart inte 100 % nöjd.

Det ska till en snygg banner i bloggen också men det har jag inte fattat hur man gör än, haha! Så jag får knåpa vidare. Kommer väl ta ungefär 100 år å lära sig allt men. Datorintresset är ju inte som det brukade va... inte tiden heller...
2009-01-07
 09:07:32

Nya påslakan!

Mmh, jag hade lite tråkigt häromdagen så jag fick för mig att jag måste köpa nya sängkläder =)
På tv-programmet Design: Simon & Thomas så tipsade dom om att ha två riktigt snygga set som man växlar emellan. Och ja, varför inte. Det är ju så nice med snygga sängkläder som passar till rummet. Så jag hoppas verkligen att det kommer se bra ut mot mina väggar! Tror iofs att det lila kommer att se bäst ut... Men slänger upp bilder så får ni gärna kommentera =)

2009-01-06
 22:23:53

Av Ingens Frö

Du bjuder ut ditt skratt till var och en som önskar få
Älvorna har bjudit dig till vals
din salta dagg syns tydligt mot din ögonfrans ändå
Du dansar tyst en kärleksvals från ingen alls

I desperat jakt på en vän kan du förnedras om igen
Du skänker mer än nån kan ta för en sekund av nånting bra

 Kan någon ge vad du ska ha
Vill någon se vad du har sett
Kan du nånsin hitta rätt och få tillbaka det du gett

Natten har sin sång om vilsenhet en trappa ner
Där blinkar lamporna till komp av en maskin

Ett trött och vilset barn av trasig värld är allt jag ser när du felfritt stampar takt till hysterin
Du blommar upp av ingens frö i värme varm som slask och snö
Du torkar tår av ingens tröst och lyssnar tyst till ingens röst

Du har rock'n'roll i dina bröst
Du har blues i dina lår
Du har visor i ditt hår och poesi i dina sår


Men nu syns daggen tydlig mot din ögonfrans igen
Du vinglar bakfull hem till väggar utan svar
Ditt glamourösa hopp om lyckovärld i skymningen blev en bitter vandring hem i singular

Du har sett drömmar rasa ner och du vet hur munnar ler
Dom älskar gärna det dom ser men dom skräms bort om det finns mer

Men du är van vid folks manér och från din vagga till din grav är du den vilsna världens slav du är en tår i svarta hav
2009-01-06
 20:46:54

Goa grejer :)



Tur att man har folk som får en att prova nya saker! Som Pringles Rice infusions Hot & Spicy. Otroligt goda. Speciellt till öl har jag märkt. Ett halvt rör försvann bara sådär.
Så igår när jag fick ett nytt sug för dom så gick jag en extra promenad bara för det i kylan, haha. Men får man ett sug så är det ju bara att följa det. Ungefär som att åka till Landala mitt i nyårsnatten ;)

2009-01-05
 23:36:41

Sån är jag... :P

Din personlighetstyp:
Entusiastiska, kreativa och idealistiska. Kan göra nästan allt som intresserar dem. Socialt begåvade. Måste leva sitt liv i enlighet med sina värderingar. Entusiastiska inför nya idéer, men blir uttråkade av detaljer. Flexibla och öppna för argument. Många och varierade talanger och fritidsintressen.

Karriärer som skulle kunna passa dig:
Skådespelare, journalister, skribenter, musiker, konstnärer, konsulter, psykologer, entreprenörer, lärare, personalvetare, politiker, diplomater, TV-reportrar, marknadsförare, forskare, säljare, artister, präster, PR-ansvariga, sociologer, socialarbetare.

Det här va ju ännu en tolkning av min personlighet... alltid kul å få nya perspektiv på det hela =)

Testet hittar ni här: http://se.41q.com/
2009-01-05
 20:17:44

YES!

Nu har jag äntligen slutbetalt mitt studielån (som förvisso inte va så stort men ändå)!!! =) Känns så skönt med 500 pix mer i plånkan varje månad. MUMS!
2009-01-05
 18:05:13

Städar å grejar... å tänker se hockey inatt!

Skulle ju städa in det nya året men det kom av sig lite, mest för att jag va rätt sjuk å trött men också pga andra lockande grejer. Men idag har jag tagit tag i det igen. Har kommit en bra bit på vägen, mest bara dammsugning, moppning och diskning kvar.... vad jag har gjort då undrar ni? Jo sorterat å pillat med småsaker... sånt som jag hatar... gaah!

Sen tänkte jag såklart se JVM finalen inatt.. hoppas man orkar va vaken. Skulle suttit fint med lite sällskap... =)

Nej, åter till städning nu, inte tappa fokus!
2009-01-01
 11:54:50

Gott nytt 2009!!!



Nyårsafton brukar alltid va så himla överskattat så jag har sänkt mina förväntningar. Men i år hände något... hade helt plötsligt 3 olika alternativ inför den sista kvällen på året. Det har aldrig hänt förut! Tråkigt nog så föll det som jag helst ville... men jag kom igen.
Åkte hem till Peter på middag. Det va helt underbart, alla var glada och goa och trevliga. Underbara vänner säger jag bara!
Maten va supergod, älgfilé till varmrätt och pannacotta till efterrätt va bara lite av det goda. Fyrverkerierna riktigt bra och skumpan för 67:- va super =)
Innan tolvslagen körde vi en massa ABBA och stämningen va verkligen på topp! Å att räkna ner mot tolvslaget på Peters balkong va inte fy skam det heller.

Gott nytt 2009 känns riktigt bra. Tror det kommer bli ett sjukt bra år. Å imorse vaknade jag obakis och utvilad och nästan frisk =) Det lönar sig kanske att springa omkring barbent i natten.

Några nyårslöften? Näe... faktiskt inte något med tyngd. Men tänkte iaf försöka ta det lite lugnare, stressa mindre och hinna med att springa Vårruset och Blodomloppet precis som förra året =) Älska mer och hata mindre och allt det där vanliga.

Så GOTT NYTT ÅR vänner! Hoppas ert år blir lika bra som mitt! =)